Afdelingen Korpscheftaken binnenkort weer open. *Update: 25 mei 2020 weer open*

geplaatst in: Geen categorie | 0

maandag 18 mei 2020

Sinds 17 maart 2020 zijn de afdelingen Korpscheftaken van de Politie in verband met de coronacrisis gesloten. Vanaf die tijd worden er dus ook geen aanvragen voor wapenverloven en/of bij- en afschrijvingen van wapens in behandeling genomen.

De KNSA heeft de Nationale Politie erop gewezen dat de schietsportverenigingen die beschikken over buitenbanen, onlangs weer geopend zijn en als gevolg daarvan het aanvragen van wapenverloven en het bij- en afschrijven van wapens weer relevant is. De Korpsleiding heeft de KNSA inmiddels laten weten dat zij het verzoek in dezen van de KNSA terecht vindt en zal binnen enkele weken daarin concrete stappen zetten.

De afdelingen Korpscheftaken zullen met ingang van maandag 25 mei aanstaande de eerste werkzaamheden weer hervatten. Dat betekent dat gestart wordt met de aanvragen voor de bij- en afschrijvingen van wapens. Eerste aanvragen voor wapenverloven voor nieuwe aanvragers zullen later weer in behandeling worden genomen wanneer afspraken zijn gemaakt voor het, gegeven de omstandigheden, verantwoord kunnen afleggen van een huisbezoek (aldus de Korpsleiding).

De Politie heeft voorts laten weten dat het openstellen van de afdelingen Korpscheftaken niet direct betekent dat alle loketten opengaan; minimaal één loket per politie-eenheid zal als eerste de werkzaamheden hervatten. Het aantal locaties zal worden uitgebreid naar de normale situatie als deze ook zijn aangepast conform de richtlijnen. De snelheid waarmee dat gebeurt, is afhankelijk van de aanpassingen die noodzakelijk zijn.

Bij het maken van een afspraak worden verlofhouders geïnformeerd welke locatie beschikbaar is en welke voorzorgsmaatregelen in acht moeten worden genomen.

Namens het bestuur,

De Voorzitter.